Pokličite nas:041 466 338

Uporaba led žarnice za glavne luči, pozicijske luči, notranjo osvetlitev in ustrezna izbira bmw angel eyes led markerjev. Kaj pomeni CANBUS in ostali nasveti pri izbiri ustrezne led žarnice

KAKO IZBRATI LED ŽARNICO, KI BO PRIMERNA ZA VOZILO?
Pred nakupom je potrebno vedeti kateri tip žarnic želimo zamenjati v vozilu. To najlažje ugotovimo, da preverimo fizično sami, se pravi vzamemo žarnico iz podnožja ali pa poiščemo tip žarnice preko OSRAMOVE aplikacije.


Sedaj ko je prvi del že za nami in vemo katero žarnico potrebujemo za vozilo je čas, da izberemo led žarnice, ki bodo ustrezale našim zahtevam.

LED ŽARNICE ZA GLAVNE LUČI
Pri izbiri prednjih žarnic moramo biti pozorni saj je na tržišču velika izbira led žarnic z precej slabimi opisi in hitro se lahko zgodi, da kupimo žarnice, ki ne ustrezajo in niso primerne za vgradnjo v prednje žaromete.

Ponavadi ugotovimo, da žarnice niso najbolj primerne šele takrat ko osvetlitev zares potrebujemo (v mraku in ponoči), ko vidimo da žarnice ne zadustujejo niti osnovnim pogojem oz. žarnice ne osvetijo celotnega cestišča (nastanejo ˝mrtvi koti˝, deli cestišča, ki niso osvetljeni).

Težava je v napačno izbranih led žarnicah, najpogosteje izberemo led žarnice, ki so bolj primerne za uporabo kot dnevne luč in ne za zamenajvo glavnih prednjih žarometov.

Zakaj niso vse žarnice primerne za vgradnjo v prednje žaromete?
Vse žarnice niso dovolj močne in niso zasnovane tako, da bi lahko dovolj močno razpršile svetlobo skozi lečo ali fokus žarometa na celotno površino cestišča pred nami. Za zamenjavo glavnih prednjih žarnic z led žarnicamo svetujemo nakup led kit žarnic H7, H4, H1, H11 in ostalih, ki so primerne za nadomestilo in bodo še bolje osvetlile cestišče pred vozilom.


Kakšna je razlika med led kit žarnica v primerjavi navadnimi led žarnicami?
LED kit zajema dve led žarnici in dva balasta, LED kit žarnice so bolj kakovostne in robustne izdelave. Svetilnost led kit žarnic je 2000 do 8000lm in je močnejša od standardnih led žarnic. Zaradi svoje elektronike imajo led kit žarnice tudi daljšo življensko dobo in so po večini primerne za avtomobile kot tudi za tovorna vozila (razpon napetosti 10-30V).

POZICIJSKE LED ŽARNICE
Najbolj prodajne žarnice za zamenjavo klasičnih pozicijskih žarnic z LED žarnicami so T10, Ba9S in Bax9S.
Izbiramo lahko med klasičnimi led žarnicami in led žarnicami z canbus upori, ki preprečujejo javljanje napake računalnika za pregorelo žarnico.

CEVNE LED ŽARNICE C5W C10W – sofitne

Cevne led žarnice se pogosto uporabljajo za osvetlitev notranjosti avtomobila in osvetlitev registrske tablice. Vse cevne led žarnice v naši ponudbi imajo že vgrajene Canbus upore in so na voljo v dimenzijah 31mm, 36mm, 39mm, 41mm in 44mm.

LED žarnice so na voljo 12V za avtomobile in 24V za tovorna vozila in avtobuse.


ŽARNICE LED ZA SMEROKAZE, ZAVORNO LUČ IN ZA VZVRATNO VOŽNJO
Večina vozil ima podnožja LED žarnic P21W, P21/5W, P27W, W21W in W21/5W.

LED ŽARNICE ZA MEGLENKE
LED žarnic za meglenke, najpogostejša podnožja so H1, H3, H8, H11, HB3 in HB4. Pri zamenjavi klasičnih žarnic z LED žarnicami pri meglenkah pogosto računalnik javlja napako za pregorelo žarnico, zato je priporočljiva uporaba dodatnih uporov. Več o uporabi uporov si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Opozorilo pri namestitvi dodatnih uporov! Pri uporabi uporov moramo biti pozorni kam bomo namestili upor kajti upori se pri delovanju  grejejo, zato je priporočljiva namestitev upora na kovinski del zunaj luči ali na del kjer ne bi prišlo do poškodb zaradi višje temperature upora. Ponudbo uporov si lahko ogledate - TUKAJ


LED OSVETLITEV REGISTRSKE TABLICE
LED ploščice za osvetlitev registrske tablice so na voljo za določene znamke in modele vozil, ohišja se popolnoma prilegajo vozilu. Montaža LED ploščic je enostavna, led ploščice se samo priključijo na obostoječe priključke.

Prednosti LED ploščic:
- Močnejša svetilnost
- Daljša življenska doba

Kompleti zajemo 2 led ploščice in imajo vgrajene kakovostne lediode tipa 5050 SMD, vse led ploščice imajo vgrajen tudi Canbus sistem. Svetilnost je cca. 5000-6000k (xenon white). Ogled ponudbe led ploščic - TUKAJ

BMW ANGEL EYES LED MARKERJI
BMW angel eyes LED markerji se uporabljajo na vozilih bmw, ki že imajo vgrajene original angel eyes obročke. Z angel eyes led markerji nadomestimo obstoječe halogen žarnice z LED tehnologijo.

Angel eyes led markerji so primerni in popolnoma kompatibilni z vozili, ki so vpisani pri izdelku in omogočajo normalno delovanje kompatibilnost z obstoječo elektroniko v vozilu.

Na zalogi so:
BMW angel eyes led marker 10W za BMW e39, e60, e61, e63, e64, e65, e66, e53, e87
Izdelek si lahko ogledate - TUKAJ

BMW angel eyes led markerji 20W za BMW 3 e90, e91 z xenon žarometi
Izdelek si lahko ogledate - TUKAJ

BMW angel eyes led markerji 20W za BMW 3 e90, e91 z halogen žarometi
Izdelek si lahko ogledate - TUKAJ

BMW angel eyes led markerji H8 80W za e81, e82, e87, e88, e90, e91, e92, e93, e60, e61, e63, e64, e70, e71, e84, e89
Izdelek si lahko ogledate - TUKAJ


KAJ JE ŠE POTREBNO VEDETI PRED NAKUPOM LED ŽARNIC

CANBUS oznaka, kaj pomeni?
Žarnice z vgrajenim Canbus uporom so primerne za novejša vozila, saj omogočajo pravilno delovanje LED žarnic na vozilih.

CANBUS oznaka sporoča, da ima LED žarnica vgrajen upor, ki preprečuje javljane računalnika za pregorelo žarnico. Vzrok tega je zelo nizka poraba električne energije LED žarnice, zaradi česar računalnik ne zazna žarnice in opozarja voznika za pregorelo žarnico. Temu se izognemo tako, da pri nakupu izberemo CANBUS LED žarnice.

Katere LED žarnice so primerne za notranjo osvetlitev vozila?
Za notranjo osvetlitev vozil izbiramo med Canbus LED žarnicami in navadnimi LED žarnicami, vendar za notranjo osvetlitev v večini primerov zadostujejo že navadne LED žarnice katere so tudi cenejše.

Pri izbiri LED žarnic za notranjost je zelo pomemben kot svetilnosti, zato je najbolje da izberemo LED žarnice z več LEDiodami.

Kje vse lahko uporabljamo LED žarnice?
Uporaba LED žarnic je vsestranska lahko jih uporabljamo na avtomobilih, kamionih, traktorjih, avtodomih, kamp prikolicah in plovilih. LED osvetlitev je zaradi svoje uporabnosti in prednosti zelo priljubljena.

Napetosti v vozilih:
- Avtomobili 12V
- Tovorna vozila 24V
- Traktorji 12V (večina)
- Avtodomi 12V
- Plovila 12V ali 24V (odvisno od velikosti)

Opozorilo pred nakupom led žarnic!
LED žarnice ne smemo oz. ni priporočljivo namestiti v neposredno bližino halogen ali xenon žarnic saj zaradi visoke temperature, ki jo oddajajo vpliva na krajšo življensko dobo led žarnic ali pa lahko zaradi previsoke temperatu LED žarnica celo razpade (odstopijo spoji, ki so prilotani).

Pomembno je, da mesto kamor bomo namestili LED žarnico ne presege temperature cca. 75°C (priporočljivo do 70°C). Spoji pri klasični led žarnici zdržijo temperaturo do nekje 80°C potem se začne spoj topiti in žarnica razpade pri spojih.

Pri nakupu LED žarnic je vedno pomembno kupovati žarnice pri poznanih prodajalcih, ki imajo preizkušene in kakovostne izdelke.

Od česa je odvisna življenska doba led žarnic?
Življenska doba led žarnic v vozilih je odvisna od nihanja napetosti v vozilu, LED žarnice imajo same po sebi dolgo življensko dobo cca. 20.000 ur vendar se v vozilih pri klasičnih led žarnicah (t10, ba9S, ba15s, itd žarnice, ki nimajo dodatne elektronike) lahko življenska doba bistveno skrajša, razlog krajše življenske dobe led žarnic v vozilu je nihanje napetosti.

LED žarnice imajo toleranco nihanja cca. od 11-13V. Skratka pri kakovostnih led žarnicah je življenska doba odvisna od vozila (odvisno kakšno je nihanje napetosti v vozilu).

Kakšna so podnožja žarnic in oznake?

Za določeno podnožje imamo lahko tudi 3 oznake, primer žarnice P21W – Ba15S – 1156. Po vsem svetu se uporabljajo različne oznake, kar lahko kupca zmede zato smo pripravili poseben članek kjer si lahko ogledate oznake podnožij, ki se uporabljajo pri nas in v tujini.

11 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom xenon žarnice
Najpomembnejši faktor pri nakupu xenon žarnice je izbira ustreznega podnožja, izbiramo pa lahko tudi med različnimi odtenki barve svetlobe. Tukaj lahk...
LED delovne luči in kako izbrati najbolj primerno delovno luč zame?
Za večjo zbranost in boljšo učinkovitost za delo v nočnih urah potrebujemo ustrezno osvetlitev bodisi ali gre za delo na prostem ali za delo v zaprtih...