Pokličite nas:041 466 338

Izpis iz Uradni list RS, št. 44/2013 dne 24.5.2013

24. Člen

Posebne opozorilne svetilke morajo biti homologirane po Pravilniku UN/ECE R 65. Vgrajene morajo biti čim bližje najvišjemu delu vozila tako, da so dobro vidne z vseh strani.

Kaj je UN/ ECE R 65?

UN ECE je predpis o sprejemanju enotnih tehničnih pravilnikov za cestna vozila, dele in opremo, ki se jih lahko vgradi in uporabi na ali v cestnih vozilih in jih je dovoljeno uporabljati v cestnem prometu. Članice evropske unije imajo določene skupne standarde za cestni promet mednje sodi tudi regulativa ECE R65, ki določa posebne pogoje za opozorilne luči. ECE R65 uredba velja za vse članice evropske unije, točne zahteve in podrobnosti si lahko preberete na povezavi, kjer so zapisani pogoji za uredbo ECE R65 in ostale uredbe.

Kaj določa ECE R65?

Uredba ECE R65 določa standarde in pogoje za svetilnost, jakost, moč in utripanje opozorilnih luči, blok luči, stroboskopskih in usmerjenih luči.

Pri svetilnosti se testira intenzivnost in razpršenost svetlobe, da lahko izdelek izpolnjuje niz pogojev, da izdelek ustreza razredu I ali razredu II. Meri se tudi barvna svetlobe, ki jo oddajajo opozorilne luči. Utripajoče luči morajo dosegati 2-4Hz. Več si lahko preberete tukaj

Oglejte si ponudbo izdelkov z ECE R65.

Kako pravilno namestiti odsevni trak in OBVEZNA uporaba!
Obveza uporaba odsevnih trakov po Pravilnilu UN ECE 104 za tovorna vozila in prikolice. Kakšna je pravilna oznaka in kako jih moramo pravilno namestit...
Kateri brisalci bodo ustrezali vašemu vozilu?
Kako izbrati kakovostne brisalce? Kateri brisalci so ustrezni za vaše vozilo? Prednosti ploskih ˝flat˝brisalcev,......