Pokličite nas:041 466 338

Pri nakupu delovnih luči moramo biti pozorni na moč, svetilnost in funkcionalnost. Zelo pomembno je, da izberemo delovno luč ali luči, ki nam bodo maksimalno ustrezale in bodo zadovoljile naša pričakovanja.

Pred nakupom si zastavimo pomembno vprašanje kje in zakaj bomo uporabljali delovne luči bodisi za osvetlitev kesona, za vzratno luč, na traktoru, kombajnu, za delo v kamnolomu, itd,. Pri nakupu lahko izbiramo med različnimi koti svetilnost, na voljo imamo moč svetilnost od 10W pa vse do 306W.


DELOVNE LUČI BARVA SVETLOBE. ZAKAJ HLADNO BELA SVETLOBA?

Barva svetlobe delovnih luči led v naši ponudbi je hladna bela cca. 5500-6500k in je podobna svetlobi, ki jo oddajajo avtomobilske xenon žarnice. Zelo pomembna in koristna prednost hladno bele barve je do 10% višja svetilnost kot jo imajo klasične žarnice, ki oddajajo toplo belo barvo.

Večji izkoristek hladno bele osvetlitve dodatno zadovolji naša pričakovanja še posebej pri delu v trdi temi, kadar smo hvaležni za vsak delček svetlobe, ki nam pride še kako prav. Poleg večje svetilnost pa hladno bela zaradi svoje temperature ne privlači ˝nadležnega˝ mrčesa.

Kateri kot osvetlitve je najprimernješi?

Na izbiro so različni snopi svetlobe 3°, 30°, 60° in kombiniran kot osvetlitve 30°in 60° v eni luči. 3° kot svetlobe imajo modre luči za viličarje, ki so namenjene označevanju ostale delovne luči pa imajo različne kote osvetlitve. Kombiniran kot svetilnosti imajo samo podolgovate delovne luči, ki so sestavljene iz več lediod kot manjše luči.

60° kot osvetlitve

ima krajšo dolžino osvetlitve v primerjavi z 30° modeli delovnih luči vendar osvetli bistveno širše področje in je bolj primeren za delovne stroje in traktorje. Ogled izdelkov

30° kot osvetlitve

ima ožji kot svetilnost in je primeren za osvetljevanje daljših razdalj.

Kombiniran kot osvetlitve 30° in 60°

je sestavljen iz različnih lediod, ki omagočajo različne kote osvetlitve stranske lediode so 60° in omogočajo širok kot osvetlitve medtem ko so sredinske lediode 30° in omogočajo dolg snop osvetlitve. Kombiniran kot osvetlitve imajo podolgovate delovne luči in se najpogosteje uporabljajo na gasilskih vozilih, plovilih in kombajnih. Ogled izdelkov

Kombiniran kot osvetlitve za najboljši možni rezultat

Za delo na odprtem terenu so najpriročnejše kombinirane delovne luči in pa delovne luči s širokim kotom osvetlitve 60°. Pri širokokotnih delovnih lučeh sta najbolj prodajna modela 27W in 48W delovna luč in omogočata tudi odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Za traktorje, avtovleke in tovorna vozila priporočamo uporabo delovnih luči 27W ali 48W odvisno od potrebe uporabe. Za večje osvetlitve priporočamo uporabo kombinacije podolgovatin in 48W delovnih delovnih luči.

Prednosti LED Delovnih luči v primerjavi z halogenskimi lučmi:

  • Večji izkoristek in boljša svetilnost
  • Manjša poraba energije
  • Različi kot sveti svetilnost
  • Oddajajo manj toplote
  • Daljša življenska doba
  • Okolju prijaznejše

Ena izmed največjih prednosti led delovne luči je boljša svetilnost in večji izkoristek svetlobe. Delovne led luči imajo v primerjavi z klasičnimi halogenskimi reflektorji večji izkoristek Lm/W – Lumen/ Watt.

Svetilnost se meri v lumnih (lm), v naši ponudbi delovnih luči imajo žarnice svetilnost okoli 65lm/W, CREE LED žarnice okoli 85lm/W, na tržišču pa se najdejo luči slabše kakovosti z samo 30lm/W.

V primerjavi z klasičnimi halogenskimi žarometi imajo delovne led luči manjšo porabo električne energije. Manjša poraba el. energije je posebej pomembna pri vozilih in plovil, kjer za napajanje poskrbijo akumulatorji, ki pa imajo omejeno el. energijo. Glavni krivec za visoko porabo električne energije pri halogenskih žarometih je ogromno odvečne toplote, ki jo oddajajo med delovanjem.

Uporaba:

LED delovne luči najpogosteje nameščamo na plovila, delovne stroje, traktorje, terenska vozila 4x4, štirikolesnike in kamijone.

Delovne led luči so odlična nadgradnja osvetlitve za vzratno luč še posebej na večjih vozilih kot tovornjaki, prikolice in ostali delovni stroji in priključki. Za širšo možnost uporabe poskrbi kakovostno aluminijasto ohišje, ki je vodoodporno ter vgrajene visokozmogljive LEDiode.

Ena od glavnih prednostih LED delovnih luči je poleg boljše svetilnost tudi precej manjša poraba električne energije, ki je zaželjena še posebej na plovilih in vozilih kjer smo omejeni z el. energijo.

TUKAJ si lahko ogledate ponudbo različnih delovne led luči.

LED osvetlitev, nekaj nasvetov pred nakupom led žarnic
Uporaba led žarnice za glavne luči, pozicijske luči, notranjo osvetlitev in ustrezna izbira bmw angel eyes led markerjev. Kaj pomeni CANBUS in ostali ...
Canbus balasti ali standard? Xenon kit in izbira barve svetilnosti xenon žarnic.
Pri nakupu xenon kita ali xenon balastov je vsakdo verjetno naletel na nove izraze kot so balast, canbus balast, različne svetilnosti xenon žarnic izr...