Pokličite nas:041 466 338

Zagotoviti si odlično vidljivost in čisto vetrobransko steklo je najmanj kar lahko naredimo za varnost v prometu.

Vozniki večkrat zanemarimo dejstvo kako pomembni so za našo varnost in varnost ostalih kakovostni avto brisalci. Kako vemo kateri so kakovostni brisalci? Ponavadi takrat ko smo jih že kupili, kakovostni brisalci so tisti, ki ne puščajo sledi na vetrobranskem steklu, popolno brišejo površino, ne povzročajo ˝cviljenja˝ in brišejo odlično v vseh vremenskih pogojih.

Interaktivni iskalnik za enostavno iskanje.

Pri mcentru smo se potrudili, si vzeli čas in skrbno pripravili celovito ponudbo kakovostnih brisalcev. Na naši spletni strani lahko izbirate med brisalci Bosch, SWF, Valeo in Alca Germany. Na zalogi imamo več kot 1.000 brisalcev za skoraj vse znamke vozil, tako lahko prevzamete brisalce že isti delovni dan ali pa vam jih kurir preko GLS dostavi že naslednji delovni dan.

Z pomočjo interaktivnega iskalnika po avtomobilskih znamkah in modelu vozila smo vam omogočili, da boste lahko še hitreje in enostavneje našli kakovstne brisalce za vaše izbrano vozilo.

TUKAJ lahko poiščeš ustrezne brisalce za svoje vozilo v 3. korakih

Kako deluje iskalnik? Preprosto izberete znamko vozila nato izbere model in pa na koncu še letnik vozila in prikazala se vam bo samo ponudba brisalcev za izbran model vozila.

Kakšni brisalci so na tržišču?

Na trgu so že nekaj let izredno popularni gumijasti brisalci, ki nimajo klasičnega kovinsko oblikovanega okvirja, namesto tega imajo celoten brisalec oblikovan iz visokokakovostne prožne gume v kateri je kovinski trak za popolno prileganje na vetrobransko steklo. Ta zasnova omogoča aerodinamično obliko, zmanjšuje upor in preprečuje hrup vetra pri večjih hitrostih.

Prednosti gumijastih brisalcev

Prednost gumijastih brisalcev ni samo estetske narave ampak gumi brisalci v primerjavi z klasičnimi brisalci ustvarjajo do 4x večji pritisk na steklo. Klasični brisalci pritiskajo na steklo na 4 točkah medtem ko gumijasti brisalci z pomočjo kovinskega traku znotraj brisalca ustvarjajo pritistk po celotnih dolžini ali vsaj na 8 točkah.

Zaradi zgoraj naštetih prednosti so gumijasti brisalci prevzeli prevlado na trgu brisalcev, posledica zgoraj naštetih prednosti je tudi boljše in temeljitejše brisanje, daljša življenska doba, ne povzročajo hrupa in so z pomočjo različnih adapterjev brisalci primerni za več vozil.

Kateri brisalci so res kakovostni in testi brisalcev

Na tržišču je ogromno ponudnikov brisalcev vendar niso vsi brisalci kakovostni, to pa žal ponavadi ugotovimo prepozno že nekaj časa po montaži brisalcev, ko nas na cesti dobi prvi dež. Brezskrbi niste edini, tudi nam se je že to zgodilo.

Zato smo naredili ˝malo fakulteto˝ na področju brisalcev in tako izpopolnili našo ponudbo brisalcev. Za lažjo orientacijo so nam v pomoč tuji testi, najbolj priznani in kredibilni pri izvajanju testov je ADAC in pa Autoexpress.

Leta 2010 je ADAC opravil test brisalcev, v test je bilo vključenih 10 vodilnih proizvajalcev avto brisalcev, test je ocenjeval brisalne sposobnosti, UV odpornost, različne vremenske pogoje do -10°C, glasnost in kakovost brisalcev. Nesporni zmagovalec testa daleč pred ostalo konkurenco je bil Bosch Aerotwin, ki je dobil oceno 1,5 (sehr gut - zelo dobro) na drugem mestu so bili brisalci SWF z oceno 2,2.

Prav tako je so brisalci Bosch Aerotwin zasedli prva mesta po reviji Autoexpress leta 2012 in v letu 2017. več o testih brisalcev

Katere brisalce izbrati in razmerje kakovosti in cene?

Pri mcentru smo se odločili narediti analizo ponudbe brisalcev na trgu. Za primer smo vzeli vozili BMW serije 3 (e90, letnik 2007) in  KIA Ceed (letnik 2008).

BMW serija 3

  • najcenejši komplet - cca. 14€
  • srednja kakovost - cca. 18€
  • vrhunska kakovost - 22,28€ (Bosch Aerotwin - direktno prileganje na original nosilec brisalca na vozilu!)

KIA Ceed

  • najcenejši komplet - cca. 10€
  • srednja kakovost - cca. 16€
  • vrhunska kakovost - 26,23€ (Bosch Aerotwin - OEM direktno prileganje na original nosilec brisalca na vozilu!)

Naše mnenje?

Razlike v ceni so minimalne, če upoštevamo, da lahko brisalce uporabljamo tudi več let, razlika v ceni med Bosch Aerotwin in ostalimi brisalci je v večini primerov od 5-15€.

Poleg tega Bosch Aerotwin brisalci omogočajo direktno prileganje na roko nosilca brisalca medtem ko pri večini drugih brisalcev dobimo zraven vmesnik, ki je ustrezen za določeno vozilo.

Iskalnik brisalcev Brisalci BOSCH Aerotwin Zadnji brisalci

POZOR! Vse opozorilne luči morajo ustrezati ECE R65
Vse svetlobne opozorilne luči, blok luči in stroboskopske luči v cestnem prometu morajo biti homologirane po predpisu ECE R65....
Potek Car wrappinga
Slikovni prikaz kako smo se s prijatelji lotili car wrapp-a strehe na avtomobilu. Potrebujete dober olfa nož, fen, čistilo in pa nekaj dobre volje.:)...