Pokličite nas:041 466 338

Zagotoviti si odlično vidljivost in čisto vetrobransko steklo je najmanj kar lahko naredimo za varnost v prometu.

Brisalci in varna vožnja

Vozniki večkrat zanemarimo dejstvo kako pomembni so za našo varnost in varnost ostalih kakovostni avto brisalci. Kako vemo kateri so kakovostni brisalci? Ponavadi šele takrat ko smo jih že kupili.

Kakovostni brisalci so tisti, ki ne puščajo sledi na vetrobranskem steklu in popolnoma obrišejo površino, ne povzročajo ˝cviljenja˝ in brišejo odlično v vseh vremenskih pogojih poleg vsega pa morajo biti učinkoviti tudi pri visokih hitrostih.


Pri vzdrževanju avtomobila nikakor ne smemo zanemariti dejstva, da so brisalci v slabem vremenu ključni element varne vožnje, ki zaradi boljšega pregleda omogoča varno vožnjo brez prometnih nesreč.


Kdaj zamenjati brisalce?

Proizvajalci brisalcev priporočajo zamenjavo brisalcev vsakih 6 mesecev v kolikor avto prevozi več kot 30 000 kilometrov letno. Pri mcentru svetujemo pregled brisalcev enkrat mesečno in zamenjavo brisalcev po potrebi oz. ko opazimo nepopolno brisanje brisalcev.

Priporočamo menjavo brisalcev ko:

  • puščajo madeže
  • so glasni
  • preskakujejo
  • puščajo sledi

Daljšo življensko dobo brisalcev lahko dosežemo že z samo malo previdnosti, več o  tem v nadaljevanju članka.

Izbira in testi brisalcev?

Na tržišču je ogromno ponudnikov brisalcev vendar niso vsi brisalci kakovostni, to pa žal ponavadi ugotovimo prepozno že nekaj časa po montaži brisalcev, ko nas na cesti dobi prvi dež. Brez skrbi niste edini, tudi nam se je že to zgodilo.

Vzeli smo si čas in opravili raziskavo na področju brisalcev, na ta način smo tudi lažje izpopolnili našo ponudbo brisalcev. V pomoč so nam bili v testi iz tujine najbolj priznani in kredibilni ustanov kot so ADAC, Autoexpress in seveda tudi slovenski AMZS.

Leta 2010 je ADAC opravil enega prvih testov brisalcev iz gume v test je bilo vključenih 10 vodilnih proizvajalcev avto brisalcev. Test je ocenjeval brisalne sposobnosti, UV odpornost, različne vremenske pogoje do -10°C, glasnost in kakovost brisalcev. Nesporni zmagovalec testa daleč pred ostalo konkurenco so bili brisalci Bosch Aerotwin, ki so dobili oceno 1,5 (sehr gut - zelo dobro) na drugem mestu so mu sledili brisalci SWF z oceno 2,2.

Brisalci Bosch Aerotwin so zasedli in še zasedajo prva mesta po reviji Autoexpress leta 2012, 2017, 2018, izkupiček ostalih testov je v večini primerov v sam vrh ponesel brisalce Bosch Aerotwin. več o testih brisalcev


Razmerje kakovosti in cene?

Naredili smo primerjavo ponudbe brisalcev na trgu za primer smo vzeli najcenejši, srednji in višji kakovostni razred brisalcev za avtomobila BMW serije 3 (e90, letnik 2007) in  KIA Ceed (letnik 2008).

BMW serija 3

  • najcenejši komplet - cca. 14€
  • srednja kakovost - cca. 18€
  • vrhunska kakovost - cca. 24€ (Bosch Aerotwin - direktno prileganje na original nosilec brisalca na vozilu!)

KIA Ceed

  • najcenejši komplet - cca. 10€
  • srednja kakovost - cca. 16€
  • vrhunska kakovost - cca. 27€ (Bosch Aerotwin - OEM direktno prileganje na original nosilec brisalca na vozilu!)

Katere brisalce izbrati?

Glede na naše izkušnje in rezultate testov vseakor svetujemo nakup brisalcev višje kakovosti. Pri samem nakupu pa moramo biti pozorni tudi na model brisalcev in pa priznanega prodajalca brisalcev. Priporočamo v kolikor je le mogoče izbiro prednjih brisalcev BOSCH Aerotwin, ki omogočajo direktno ujemanje na original nosilce in nudijo odlično brisanje v vseh vremenskih pogojih.


Različni modeli brisalcev. Na kaj moramo biti pozorni!

Kot smo omenili že zgoraj tudi niso vsi brisalci enaki, na voljo imamo različne modele in proizvajalce, ki so različnih oblik in imajo tudi različne načine priklopa. Najbolje je izbrati brisalec, ki je enak ali najboljši približek original brisalca in omogoča direktno OEM ujemanje (v tem primeru to omogočajo Brisalci BOSCH Aerotwin).

Veliko proizvajalcev brisalcev na tržišču ponuja en tip brisalca različnih dimenzij in z priloženimi različnimi tipi priključkov. V večini primerov brisalci ustrezajo vozilu vendar višina priključka oz. nastavka brisalca ni enaka višini kot ga je imel original brisalec zato je lahko roka brisalca tudi dvignjena nekoliko višje kot pri originalu kar lahko privede posledično do slabšega brisanja.


Naše mnenje?

Razlike v ceni so minimalne, če upoštevamo, da lahko brisalce uporabljamo tudi več let, razlika v ceni med Bosch Aerotwin in ostalimi brisalci je v večini primerov od 5-15€.

Poleg tega Bosch Aerotwin brisalci omogočajo direktno prileganje na roko nosilca brisalca medtem ko pri večini drugih brisalcev dobimo zraven vmesnik, ki je ustrezen za določeno vozilo.

Iskalnik brisalcev Brisalci BOSCH Aerotwin Zadnji brisalci

Interaktivni iskalnik za enostavno iskanje.

Pri mcentru smo se potrudili, si vzeli čas in skrbno pripravili celovito ponudbo kakovostnih brisalcev. Na naši spletni strani lahko izbirate med brisalci Bosch, SWF, Valeo in Alca Germany. Na zalogi imamo več kot 1.000 brisalcev za skoraj vse znamke vozil, tako lahko prevzamete brisalce že isti delovni dan ali pa vam jih kurir preko GLS dostavi že naslednji delovni dan.

Z pomočjo interaktivnega iskalnika po avtomobilskih znamkah in modelu vozila smo vam omogočili, da boste lahko še hitreje in enostavneje našli kakovstne brisalce za vaše izbrano vozilo.

TUKAJ lahko poiščeš ustrezne brisalce za svoje vozilo v 3. korakih

Kako deluje iskalnik? Preprosto izberete znamko vozila nato izbere model in pa na koncu še letnik vozila in prikazala se vam bo samo ponudba brisalcev za izbran model vozila.POZOR! Vse opozorilne luči morajo ustrezati ECE R65
Vse svetlobne opozorilne luči, blok luči in stroboskopske luči v cestnem prometu morajo biti homologirane po predpisu ECE R65....
Potek Car wrappinga
Slikovni prikaz kako smo se s prijatelji lotili car wrapp-a strehe na avtomobilu. Potrebujete dober olfa nož, fen, čistilo in pa nekaj dobre volje.:)...